Siéva-tanssi

Siéva-tanssi, Sieva Streetdance

Kun tanssilajien lokerot tuntuivat ahtailta, helsinkiläiset tanssijat perustivat oman. Muutamassa vuodessa sielukas liikekieli keräsi vannoutuneen harrastajakunnan
– Docpoint festival

Siéva on kaunis Helsingissä syntynyt streetdance-laji. Voit kokeilla Siévaa mm. Dance.fi tanssikoululla.

Siéva-videoita youtubessa

Paras juttu sitten muumilaakson

Eteisessä lepää läjä lenkkareita, mutta salista kuuluu vaimeaa suihkinaa. Siévaa tanssitaan villasukat jalassa. Historian ensimmäinen suomalainen katutanssi on mutkatonta ja vapaata.

Siéva on suomalainen tytön nimi vuosisatojen takaa. Samalla nimellä kulkee nyt myös Helsingin Kurvissa syntynyt tanssimaailman tulokas. Siéva yhdistelee katutanssiin rauhallisia liikkeitä ja pehmeitä luvstepin biittejä.

-Siéva on kaunista. Sitä tuntuu hyvältä vetää

Suomalainen katutanssi on yhtä kaukana MTV-ketkutuksesta kuin Pohjola Yhdysvalloista. Euroopasta ei ole syntynyt katutanssin kentälle uusia lajeja moneen kymmeneen vuoteen. Siéva on osoitus Helsingin luovasta ja omaleimaisesta meiningistä. Siéva yhdistää jo nyt porukkaa niin nykytanssin, street- kuin show-tanssin puolelta. Vuosien aikoina sana on kulkenut Kurvista ympäri Suomea, aktiivisia tanssijoita on jo satoja.

Tanssin jälkeen kroppa tuntuu lämpimältä ja mieli levänneeltä. Räyhääminen ei sovi tähän yhtälöön.

-Monet eivät oikeasti samaistu jenkkitanssien meininkiin, bling bling vaatteisiin ja aggressiivisiin tanssilajeihin. Saan itse eniten inspiraatiota kesäisestä Helsingistä tai talvisesta rauhallisesta menosta, kertoo lajia harrastava tanssija Jesse.

Siévan päätarkoitus on saada ihmiset yhteen, ilman vimmattua kilpailuhenkeä.
Linjat ovat suoria ja selkeitä. Alkuun pääsee helposti, sillä tanssi rakentuu näyttävistä ja yksinkertaisista perusliikkeistä. Käsiliikkeitä nimitetään tassuiksi. Tunnusomaista Siévalle ovat myös liu’ut. Lattialiikkeissä ei käytetä käsiä, vaan voima tulee vartalosta.

-Siéva on sosiaalinen tanssi, jota voi vetää juhlissa ja kotibileissä. Villeimmissä unelmissa Siéva olisi 2000-luvun valssi, tanssi, jota kaikki osaavat vähän.

Kun heittää jännityksen nurkkaan, tanssista saa hillittömän tunteen. Kun tanssiin pääsee täysillä sisään, murheet unohtuvat hetkeksi. Tanssiessa pääsee omaan tilaan, irti kaikesta arkisesta.

Koska Siéva on vasta nuori tuttavuus, jokainen uusi tanssija tuo lajiin jotain omaa.

Media:

Kuinka Siéva valloitti ympäri maan http://www.sneakers.fi/sievan-vuosi/
Musiikkimiksaus Siéva-tanssiin soundcloudissa.
Dj Tiskijonin Siéva-miksaus vol.
Tiskijonin Siéva-miksaus vol.2

Siéva-elokuvan facebook-sivu löytyy täältä