Siéva-tanssi

Siéva, Sieva

Kun tanssilajien lokerot tuntuivat ahtailta, helsinkiläiset tanssijat perustivat yhteisen liikekielen. Muutamassa vuodessa sielukas liikekieli keräsi vannoutuneen harrastajakunnan
– Docpoint festival

Siéva is experimental dance sessions, each dancer has own style based on their own back ground. Siéva is dance session for free movement.

Siéva on kaunis kotimainen tanssillinen liikekieli.

Siévasta on tehty dokumentti Yle Teema-kanavalle ja Areenalle, sekä se on esitetty festivaaleilla Suomessa, Ukrainassa sekä Los Angelesissa.

Siéva-videoita youtubessa

Paras juttu sitten muumilaakson

Eteisessä lepää läjä lenkkareita, mutta salista kuuluu vaimeaa suihkinaa. Siévaajat tanssivat villasukat jalassa. Siéva on mutkatonta ja vapaata.

Siéva on suomalainen tytön nimi vuosisatojen takaa. Samalla nimellä kulkee nyt myös Helsingin Kurvissa syntynyt tanssisessio. Siéva yhdistelee katutanssiin rauhallisia liikkeitä ja pehmeitä biittejä.

-Siéva on kaunista. Sitä tuntuu hyvältä vetää

Suomalainen katutanssi on välillä yhtä kaukana MTV-ketkutuksesta kuin Pohjola Yhdysvalloista. Siéva on osoitus Helsingin luovasta ja omaleimaisesta meiningistä. Siéva-tanssisessiot yhdistää jo nyt porukkaa niin nykytanssin, street- kuin show-tanssin puolelta. Vuosien aikoina sana on kulkenut Kurvista ympäri Suomea, sessioita ja treenejä on järjestetty ympäri Suomea.
Tanssin jälkeen kroppa tuntuu lämpimältä ja mieli levänneeltä. Räyhääminen ei sovi tähän yhtälöön.

-Monet eivät aina aggressiivisiin tanssilajeihin. Saan itse eniten inspiraatiota kesäisestä Helsingistä tai talvisesta rauhallisesta menosta, kertoo lajia harrastava tanssija Jesse.

Siévan päätarkoitus on saada ihmiset yhteen, ilman vimmattua kilpailuhenkeä.
Linjat ovat suoria ja selkeitä. Jokaisella tanssijalla on oma tyyli, perustuen omiin taustoihin, mutta yhteisiäkin liikkeitä on. Alkuun pääsee helposti, sillä tanssi rakentuu yksinkertaisista perusliikkeistä. Käsiliikkeitä nimitetään tassuiksi. Tunnusomaista Siévalle ovat myös liu’ut. Lattialiikkeissä ei käytetä käsiä, vaan voima tulee vartalosta.

-Siéva on sosiaalista tanssia, jota voi vetää juhlissa ja kotibileissä. Villeimmissä unelmissa Siéva olisi 2000-luvun valssi, tanssi, jota kaikki osaavat vähän.

Kun heittää jännityksen nurkkaan, tanssista saa hillittömän tunteen. Kun tanssiin pääsee täysillä sisään, murheet unohtuvat hetkeksi. Tanssiessa pääsee omaan tilaan, irti kaikesta arkisesta.

Koska Siéva on vasta nuori tuttavuus, jokainen uusi tanssija tuo lajiin jotain omaa.

Media:

Siévaa eri kaupungeissa http://www.sneakers.fi/sievan-vuosi/
Musiikkimiksaus Siéva-tanssiin soundcloudissa.
Dj Tiskijonin Siéva-miksaus vol.
Tiskijonin Siéva-miksaus vol.2

Siéva-elokuvan facebook-sivu löytyy täältä