Kun japanilaiset SOTY tuomarit pääsivät vain lentokentälle saakka :(

Kun japanilaiset tuomarit pääsivät vain lentokentälle saakka 😦

Korona-aika on ollut kurjaa kaikille, mutta erityisesti tanssitapahtumille. Koko vuosi meni kannaltamme erittäin vaikeaksi, kun miltei kaikki tapahtumamme peruttiin ja koko SOTY:n tulevaisuus oli vaakalaudalla. SOTY on tanssitapahtuma, joka on järjestetty vuodesta 2010 Helsingin Kulttuuritalolla ja sillä on nyt myös karsintoja Japanissa saakka, töitä tehtiin myös karsintojen järjestämisessä muualla euroopassa, mutta kaikki ovat nyt toistaiseksi jäissä tilanteen takia.

2020 Helmikuussa järjestettiin SOTY Aichi, keskijapanin SOTY-tapahtuma, johon osallistui yli 40 ryhmää ja oli erittäin upea tapahtuma. Paikalle lennätettiin SOTY soolo-kilpailun voittaja Josefiina Kotajärvi, joka toimi tuomarina tapahtumassa.
Korona ei ollut vielä onneksi iskenyt maailmaan niin suurena, joten SOTY Aichi oli tämän vuoden SOTY:istä ainoa, joka kerettiin järjestämään. Sen jälkeiset SOTY Tokyo, SOTY Okinawa, sekä Suomen SOTY 2020 kulttuuritalolla toukokuussa jouduttiin perumaan.

SOTY Aichin järjestäjät Nobuto sekä Koyomi olivat jo ostaneet liput Suomeen toukokuuksi, mutta eivät enää saaneet rahojaan takaisin lennoista, vaan oli siirrettävä lennot, jotka siirrettiin syyskuun keskivaiheille. Japanissa lomia ei juurikaan pidetä, kesäloma on 5 päivää ja talvella kaksi päivää, joten tämä syyskuun viikonloppu oli myös ainoita mahdollisuuksia heidän lentää Japaniin. Entinen Gloria, nykyinen Tiivistämö ja sen lämmin crewi Juha etunenässä tukivat meidän syksyn SOTY: n live-streaming tapahtumaa ja mahdollistivat tekniikan sekä tilan.

Kesällä 2020 kaikki näytti vielä hyvältä, Japanin ja Suomen välillä oli koko ajan rajat auki ja odotimme kovasti Nobutoa ja Koyomia vieraaksemme syyskuussa. Heinäkuussa kuitenkin hallitus päätti lisärajoituksista, ja Japani jäi rajojen ulkopuolelle. Elokuun lopussa kuitenkin taas hallitus kokoontui ja päätti että rajoituksia höllennetään ja Japanista pääsee jälleen tulemaan maahan, mutta tarkka päivämäärä ei millään tullut selväksi rajavartioston kautta.

Japanin vieraamme päätti kuitenkin lähteä ja ottaa riskin. Näin kävikin, että Japanin vieraamme pääsivät Helsinki-Vantaan lentokentälle, mutta eivät päässeet maahan. He olivat yötä lentokentällä, 20h odotus ja ottivat sitten lennot Lontooseen, johon vielä pääsi Japanista. Vielä 19.9. lauantaina aamulla rajavartiosto sanoi että ehkä pääsee maahan, joten yritimme vielä säätää lentoja Lontoosta Helsinkiin vielä tapahtumapäivänä, mutta aikataulullisesti tämä ei mitenkään enää onnistunut.

Onneksi Nobuto ja Koyomi kuitenkin pääsivät katsomaan tapahtuman Lontoosta live-streamin kautta ja myös pisteyttivät isot ryhmät ja alla on heidän pisteensä. Heidän pisteitä ei sisällytty itse tuloksiin ja kokonaispisteisiin, sillä streaming oli vielä kysymysmerkki meille kaikille, voiko sen kautta hyvin tuomaroida. Eli Nobuton ja Koyomin pisteet ovat vain ns. palautteena kaikille ryhmille, mitä kohtia kannattaa harjoitella ja kehittää 🙂

Vaikka vuosi on ollut vaikeuksia täynnä, olemme iloisia että Digitaalinen SOTY Streaming-tapahtuma onnistui, ja vieraamme Japanista saivat osallistua edes streamin toisessa päässä. Streamia katsottiin yli 2000 kertaa eripuolilta maailmaa.

Kaikkea hyvää kaikille tanssijoille ja paljon rakkautta, pidetään toisistamme huolta 🙂

Terv, SOTY StaffNOBUTO (JPN)
ShowTechOriginality
DCA STREET CREW879
Salsa studio chicken farm859
Christa Ropponen youth 767
DCA Street Squad766
Rascaz Jr666
DCA Encore 3776
Panda Girls657
Imperia Dance & Fitness766
Rascals Jr EK668
High Society677
Imperia Dance & Fitness 3676
StepUp Street Junnut 2968
Rascalz666
Elekantti766
KOYOMI (JPN)
ShowTechOriginality
DCA STREET CREW766
Salsa studio chicken farm868
Christa Ropponen youth 558
DCA Street Squad666
Rascaz Jr655
DCA Encore 3867
Panda Girls756
Imperia Dance & Fitness656
Rascals Jr EK756
High Society777
Imperia Dance & Fitness 3556
StepUp Street Junnut 2979
Rascalz666
Elekantti767